Afișez toate cele 18 rezultate

  • Cutie dopuri Colmatat S Basic 100+4 buc Dopuri 2023-09-30 3

    Cutie dopuri Colmatat S Basic 100+4 buc

    Dop Colmatat scurt 38×24. Dop obtinut din materiale naturale. Porii sunt acoperiti cu pudra de pluta ce rezulta in urma procesului de fabricatie. Pentru a fixa pudra se foloseste un adeziv natural pe baza de rasina. Productie Portugalia. Este confecționat din stejar de plută. Stejarul de plută se cultivă pe zone mari în Spania,Portugalia,Alger,Maroc,Franța,Italia și Tunisia. El acoperă în aceste țări suprafețe de peste 2,5 milioane ha. Portugalia deține 50% din producția mondială și în această țară este interzisă tăierea stejarului de plută,excepție făcând doar arborii bătrâni și neproductivi. După recoltarea scoarței aceasta este prelucrată și tratată pentru a fi folosită la confecționarea dopurilor. Principalul tratament este dezinfectarea și sterilizarea cu abur. Dopurile obținute din scoarța stejarului de plută sunt denumite „dopuri de plută”. Nu necesita fierbere !

    Dop Colmatat scurt 38x24. Dop obtinut din materiale naturale. Porii sunt acoperiti cu pudra de pluta ce rezulta in urma procesului de fabricatie. Pentru a fixa pudra se foloseste un…
  • Dop Aglomerat STD 38×23 mm AA 100 buc Dopuri 2023-09-30

    Dop Aglomerat STD 38×23 mm AA 100 buc

    Dop din pluta aglomerata.Produs in Portugalia. Dimensiuniune 38×23. punga de 100 de bucati

    Dop din pluta aglomerata.Produs in Portugalia. Dimensiuniune 38x23. punga de 100 de bucati
  • Cutie dopuri Colmatat L Basic 25 buc Dopuri 2023-09-30

    Cutie dopuri Colmatat L Basic 25 buc

    Dop Colmatat lung 45×24. Dop obtinut din materiale naturale. Porii sunt acoperiti cu pudra de pluta ce rezulta in urma procesului de fabricatie. Pentru a fixa pudra se foloseste un adeziv natural pe baza de rasina. Productie Portugalia. Este confecționat din stejar de plută. Stejarul de plută se cultivă pe zone mari în Spania,Portugalia,,Alger,Maroc,Franța,Italia și Tunisia. El acoperă în aceste țări suprafețe de peste 2,5 milioane ha. Portugalia deține 50% din producția mondială și în această țară este interzisă tăierea stejarului de plută,excepție făcând doar arborii bătrâni și neproductivi. După recoltarea scoarței aceasta este prelucrată și tratată pentru a fi folosită la confecționarea dopurilor. Principalul tratament este dezinfectarea și sterilizarea cu abur. Dopurile obținute din scoarța stejarului de plută sunt denumite „dopuri de plută”. Nu necesita fierbere !

    Dop Colmatat lung 45x24. Dop obtinut din materiale naturale. Porii sunt acoperiti cu pudra de pluta ce rezulta in urma procesului de fabricatie. Pentru a fixa pudra se foloseste un…
  • Cutie dopuri Micro 100+4 buc Dopuri 2023-09-30

    Cutie dopuri Micro 100+4 buc

    Dop microaglomerat 44×24. Produs din granule fine, cu performanta de etansare ridicata. Productie Portugalia. Este confecționat din stejar de plută. Stejarul de plută se cultivă pe zone mari în Spania,Portugalia,,Alger,Maroc,Franța,Italia și Tunisia. El acoperă în aceste țări suprafețe de peste 2,5 milioane ha. Portugalia deține 50% din producția mondială și în această țară este interzisă tăierea stejarului de plută,excepție făcând doar arborii bătrâni și neproductivi. După recoltarea scoarței aceasta este prelucrată și tratată pentru a fi folosită la confecționarea dopurilor. Principalul tratament este dezinfectarea și sterilizarea cu abur. Dopurile obținute din scoarța stejarului de plută sunt denumite „dopuri de plută”. Nu necesita fierbere !

    Dop microaglomerat 44x24. Produs din granule fine, cu performanta de etansare ridicata. Productie Portugalia. Este confecționat din stejar de plută. Stejarul de plută se cultivă pe zone mari în Spania,Portugalia,,Alger,Maroc,Franța,Italia…
  • Dop distilate 100 buc Dopuri 2023-09-30

    Dop distilate 100 buc

    Dopuri pentru distilate. Material:plastic alimentar Culoare: alb

    Dopuri pentru distilate. Material:plastic alimentar Culoare: alb
  • Cutie dopuri Provino 100+4 buc Dopuri 2023-09-30

    Cutie dopuri Provino 100+4 buc

    Dopuri din pluta (micro)aglomerata 44×24. Calitate superioara Productie Portugalia. Este confecționat din stejar de plută. Stejarul de plută se cultivă pe zone mari în Spania,Portugalia,,Alger,Maroc,Franța,Italia și Tunisia. El acoperă în aceste țări suprafețe de peste 2,5 milioane ha. Portugalia deține 50% din producția mondială și în această țară este interzisă tăierea stejarului de plută,excepție făcând doar arborii bătrâni și neproductivi. După recoltarea scoarței aceasta este prelucrată și tratată pentru a fi folosită la confecționarea dopurilor. Principalul tratament este dezinfectarea și sterilizarea cu abur. Dopurile obținute din scoarța stejarului de plută sunt denumite „dopuri de plută”. Nu necesita fierbere !

    Dopuri din pluta (micro)aglomerata 44x24. Calitate superioara Productie Portugalia. Este confecționat din stejar de plută. Stejarul de plută se cultivă pe zone mari în Spania,Portugalia,,Alger,Maroc,Franța,Italia și Tunisia. El acoperă în…
  • Dop Micro(aglomerat) Plus 38×24 mm 100 buc Dopuri 2023-09-30

    Dop Micro(aglomerat) Plus 38×24 mm 100 buc

    Dop Micro(aglomerat) Plus 38×24 mm 100 buc. Este confecționat din stejar de plută. Stejarul de plută se cultivă pe zone mari în Spania,Portugalia,Alger,Maroc,Franța,Italia și Tunisia. El acoperă în aceste țări suprafețe de peste 2,5 milioane ha. Portugalia deține 50% din producția mondială și în această țară este interzisă tăierea stejarului de plută,excepție făcând doar arborii bătrâni și neproductivi. După recoltarea scoarței aceasta este prelucrată și tratată pentru a fi folosită la confecționarea dopurilor. Principalul tratament este dezinfectarea și sterilizarea cu abur. Dopurile obținute din scoarța stejarului de plută sunt denumite „dopuri de plută”. Ele pot fi:-naturale,obținute prin decuparea lor direct din scoarță.Acestea,în funcție de numărul și aspectul porozitaților , sunt clasificate pe diverse trepte de calitate.Sunt recomandate pentru vinuri PREMIUM; -colmatate,obținute prin colmatarea cu rumeguș a porozitaților dopurilor naturale de calitate inferioară.Sunt recomandate pentru vinuri de uz curent; -aglomerate,obținute din plută măcinată și presată.Sunt recomandate pentru vinuri de calitate. Produs in Portugalia.

    Dop Micro(aglomerat) Plus 38x24 mm 100 buc. Este confecționat din stejar de plută. Stejarul de plută se cultivă pe zone mari în Spania,Portugalia,Alger,Maroc,Franța,Italia și Tunisia. El acoperă în aceste țări…
  • Dop Provino Zero/Plus 44×24 mm 100 buc Dopuri 2023-09-30

    Dop Provino Zero/Plus 44×24 mm 100 buc

    Dop Provino Plus 44×24 AA. Este confecționat din stejar de plută. Stejarul de plută se cultivă pe zone mari în Spania,Portugalia,,Alger,Maroc,Franța,Italia și Tunisia. El acoperă în aceste țări suprafețe de peste 2,5 milioane ha. Portugalia deține 50% din producția mondială și în această țară este interzisă tăierea stejarului de plută,excepție făcând doar arborii bătrâni și neproductivi. După recoltarea scoarței aceasta este prelucrată și tratată pentru a fi folosită la confecționarea dopurilor. Principalul tratament este dezinfectarea și sterilizarea cu abur. Dopurile obținute din scoarța stejarului de plută sunt denumite „dopuri de plută”. Ele pot fi:-naturale,obținute prin decuparea lor direct din scoarță.Acestea,în funcție de numărul și aspectul porozitaților , sunt clasificate pe diverse trepte de calitate.Sunt recomandate pentru vinuri PREMIUM; -colmatate,obținute prin colmatarea cu rumeguș a porozitaților dopurilor naturale de calitate inferioară.Sunt recomandate pentru vinuri de uz curent; -aglomerate,obținute din plută măcinată și presată.Sunt recomandate pentru vinuri de calitate.

    Dop Provino Plus 44x24 AA. Este confecționat din stejar de plută. Stejarul de plută se cultivă pe zone mari în Spania,Portugalia,,Alger,Maroc,Franța,Italia și Tunisia. El acoperă în aceste țări suprafețe de…
  • Dop First Pronatur 45x24mm AA 100 buc Dopuri 2023-09-30

    Dop First Pronatur 45x24mm AA 100 buc

    Dop pluta naturala First 45×24. Dopul perfect pentru imbutelierea vinurilor de calitate. Dopurile First au proprietati de neegalat, cu performante mecanice si organoleptice inalte, permitand o simbioza perfecta cu vinul. Dopuri sterilizate si dezinfectate in profunzime si finisate la cele mai inalte standarde. Productie Portugalia. Este confecționat din stejar de plută. Stejarul de plută se cultivă pe zone mari în Spania,Portugalia,,Alger,Maroc,Franța,Italia și Tunisia. El acoperă în aceste țări suprafețe de peste 2,5 milioane ha. Portugalia deține 50% din producția mondială și în această țară este interzisă tăierea stejarului de plută,excepție făcând doar arborii bătrâni și neproductivi. După recoltarea scoarței aceasta este prelucrată și tratată pentru a fi folosită la confecționarea dopurilor. Principalul tratament este dezinfectarea și sterilizarea cu abur. Dopurile obținute din scoarța stejarului de plută sunt denumite „dopuri de plută”. Nu necesita fierbere !

    Dop pluta naturala First 45x24. Dopul perfect pentru imbutelierea vinurilor de calitate. Dopurile First au proprietati de neegalat, cu performante mecanice si organoleptice inalte, permitand o simbioza perfecta cu vinul.…
  • Dop Tehnic/Aglomerat tip 1+1 40×23,5 mm 100 buc Dopuri 2023-09-30

    Dop Tehnic/Aglomerat tip 1+1 40×23,5 mm 100 buc

    Dop Tehnic tip 1+1 40×23,5 mm 100 buc Stejarul de plută (Quercus suber) este un arbore de mărime medie, cu frunze căzătoare, originar din Europa și Africa de Nord. Are o scoarță groasă și neregulată din care se obtine pluta. Recoltarea scoartei de pluta, folosita ca materie prima pentru dopuri, produse pentru izolatie, materiale decorative, etc., se face prima data la 25 de ani de la plantarea stejarului. Urmatoarele recoltari se fac o data la 9-10 ani (deoarece scoarta se reface natural daca este corect recoltata). Doar incepand cu cea de a treia recoltare scoarta are calitatile necesare producerii dopurilor de pluta. Stejarii de pluta pot trai 200 – 250 de ani si in toata aceasta perioada scoarta se poate recolta o data la 9-10 ani. Grosimea optimă este dată de dopurile pentru sticle, acestea fiind principalul produs obtinut din pluta. Un dop standard are dimetrul de 23-24 mm, iar grosimea scoartei recoltată trebuie să fie de aproximativ 30mm. Recoltarea scoartei nu dăunează arborelui, acesta având capacitatea de a produce o nouă scoarță. Stejarul de plută se cultivă pe zone mari în Spania, Portugalia, Alger, Maroc, Franța, Italia și Tunisia. El acoperă în aceste țări suprafețe de peste 2,5 milioane ha. Portugalia detine 50% din producția mondială și în acestă țară este interzisă tăierea stejarului de plută, excepție făcând doar arborii bătrâni și neproductivi. Dupa recoltarea scoartei aceasta este prelucrata si tratata pentru a fi folosita la confectionarea dopurilor. Principalul tratament este dezinfectarea si sterilizarea cu abur. Dopurile obtinute din scoarta stejarului de pluta sunt denumite “dopuri de pluta”. Ele pot fi: – Naturale, obtinute prin decuparea lor direct din scoarta. Acestea, in functie de numarul si de aspectul porozitatilor, sunt clasificate pe diverse trepte de calitate. Sunt recomandate pentru vinuri Premium; – Colmatate, obtinute prin colmatarea cu rumegus a porozitatilor dopurilor naturale de calitate inferioara. Sunt recomandate pentru vinuri de uz curent; – Aglomerate, obtinute din pluta macinata si presata. Sunt recomandate pentru vinuri de calitate. Dopurile Aglomerate, in functie de marimea granulelor de pluta, sunt: – Aglomerate Standard – granule mari; – Micro – granule medii si mici; – Provino Plus – granule mici; – O alta categorie este cea a dopurilor 1+1 denumite si Aglomerate 1+1. Acestea sunt dopuri Aglomerate Standard care au la capete doua rondele din pluta naturala. Pentru introducerea dopurilor in sticle se foloseste un dispozitiv numit “ Dopuitor ”. Produs in Portugalia.

    Dop Tehnic tip 1+1 40x23,5 mm 100 buc Stejarul de plută (Quercus suber) este un arbore de mărime medie, cu frunze căzătoare, originar din Europa și Africa de Nord. Are…
  • Dop Micro(aglomerat) 38×24 mm 100 buc Dopuri 2023-09-30

    Dop Micro(aglomerat) 38×24 mm 100 buc

    Dop Micro(aglomerat) 38×24 mm 100 buc. Este confecționat din stejar de plută. Stejarul de plută se cultivă pe zone mari în Spania,Portugalia,Alger,Maroc,Franța,Italia și Tunisia. El acoperă în aceste țări suprafețe de peste 2,5 milioane ha. Portugalia deține 50% din producția mondială și în această țară este interzisă tăierea stejarului de plută,excepție făcând doar arborii bătrâni și neproductivi. După recoltarea scoarței aceasta este prelucrată și tratată pentru a fi folosită la confecționarea dopurilor. Principalul tratament este dezinfectarea și sterilizarea cu abur. Dopurile obținute din scoarța stejarului de plută sunt denumite „dopuri de plută”. Ele pot fi:-naturale,obținute prin decuparea lor direct din scoarță.Acestea,în funcție de numărul și aspectul porozitaților , sunt clasificate pe diverse trepte de calitate.Sunt recomandate pentru vinuri PREMIUM; -colmatate,obținute prin colmatarea cu rumeguș a porozitaților dopurilor naturale de calitate inferioară.Sunt recomandate pentru vinuri de uz curent; -aglomerate,obținute din plută măcinată și presată.Sunt recomandate pentru vinuri de calitate. Produs in Portugalia.

    Dop Micro(aglomerat) 38x24 mm 100 buc. Este confecționat din stejar de plută. Stejarul de plută se cultivă pe zone mari în Spania,Portugalia,Alger,Maroc,Franța,Italia și Tunisia. El acoperă în aceste țări suprafețe…
  • Dop Colmatat 38×24 mm AA 100 buc Dopuri 2023-09-30

    Dop Colmatat 38×24 mm AA 100 buc

    Sunt recomandate pentru imbutelierea vinului destinat consumului curent. Dopurile colmatate sunt obtinute prin decupare din scoarta stejarului de pluta, dupa care urmeaza procesul de colmatare (astupare) a porilor cu rumegus (provenit din prelucrarea scoartei stejarului de pluta). Dimensiunile dopului sunt: Lungime = 38 mm si Diametru = 24 mm. Dopurile sunt produse in Portugalia. Mod de ambalare: pungi cu 100 de dopuri. Stejarul de plută (Quercus suber) este un arbore de mărime medie, cu frunze căzătoare, originar din Europa și Africa de Nord. Are o scoarță groasă și neregulată din care se obtine pluta. Recoltarea scoartei de pluta, folosita ca materie prima pentru dopuri, produse pentru izolatie, materiale decorative, etc., se face prima data la 25 de ani de la plantarea stejarului. Urmatoarele recoltari se fac o data la 9-10 ani (deoarece scoarta se reface natural daca este corect recoltata). Doar incepand cu cea de a treia recoltare scoarta are calitatile necesare producerii dopurilor de pluta. Stejarii de pluta pot trai 200 – 250 de ani si in toata aceasta perioada scoarta se poate recolta o data la 9-10 ani. Grosimea optimă este dată de dopurile pentru sticle, acestea fiind principalul produs obtinut din pluta. Un dop standard are dimetrul de 23-24 mm, iar grosimea scoartei recoltată trebuie să fie de aproximativ 30mm. Recoltarea scoartei nu dăunează arborelui, acesta având capacitatea de a produce o nouă scoarță. Stejarul de plută se cultivă pe zone mari în Spania, Portugalia, Alger, Maroc, Franța, Italia și Tunisia. El acoperă în aceste țări suprafețe de peste 2,5 milioane ha. Portugalia detine 50% din producția mondială și în acestă țară este interzisă tăierea stejarului de plută, excepție făcând doar arborii bătrâni și neproductivi. Dupa recoltarea scoartei aceasta este prelucrata si tratata pentru a fi folosita la confectionarea dopurilor. Principalul tratament este dezinfectarea si sterilizarea cu abur. Dopurile obtinute din scoarta stejarului de pluta sunt denumite “dopuri de pluta”. Ele pot fi: – Naturale, obtinute prin decuparea lor direct din scoarta. Acestea, in functie de numarul si de aspectul porozitatilor, sunt clasificate pe diverse trepte de calitate. Sunt recomandate pentru vinuri Premium; – Colmatate, obtinute prin colmatarea cu rumegus a porozitatilor dopurilor naturale de calitate inferioara. Sunt recomandate pentru vinuri de uz curent; – Aglomerate, obtinute din pluta macinata si presata. Sunt recomandate pentru vinuri de calitate. Dopurile Aglomerate, in functie de marimea granulelor de pluta, sunt: – Aglomerate Standard – granule mari; – Micro – granule medii si mici; – Provino Plus – granule mici; – O alta categorie este cea a dopurilor 1+1 denumite si Aglomerate 1+1. Acestea sunt dopuri Aglomerate Standard care au la capete doua rondele din pluta naturala. Pentru introducerea dopurilor in sticle se foloseste un dispozitiv numit “ Dopuitor ”.

    Sunt recomandate pentru imbutelierea vinului destinat consumului curent. Dopurile colmatate sunt obtinute prin decupare din scoarta stejarului de pluta, dupa care urmeaza procesul de colmatare (astupare) a porilor cu rumegus…
  • Dop Aglomerat STD 45×23 mm AA 100 buc Dopuri 2023-09-30

    Dop Aglomerat STD 45×23 mm AA 100 buc

    Dop Aglomerat STD 45×23 AA . Este confecționat din stejar de plută. Stejarul de plută se cultivă pe zone mari în Spania,Portugalia,,Alger,Maroc,Franța,Italia și Tunisia. El acoperă în aceste țări suprafețe de peste 2,5 milioane ha. Portugalia deține 50% din producția mondială și în această țară este interzisă tăierea stejarului de plută,excepție făcând doar arborii bătrâni și neproductivi. După recoltarea scoarței aceasta este prelucrată și tratată pentru a fi folosită la confecționarea dopurilor. Principalul tratament este dezinfectarea și sterilizarea cu abur. Dopurile obținute din scoarța stejarului de plută sunt denumite „dopuri de plută”. Dopurile aglomerate sunt obținute din plută măcinată și presată.Sunt recomandate pentru vinuri de calitate.

    Dop Aglomerat STD 45x23 AA . Este confecționat din stejar de plută. Stejarul de plută se cultivă pe zone mari în Spania,Portugalia,,Alger,Maroc,Franța,Italia și Tunisia. El acoperă în aceste țări suprafețe…
  • Dop Colmatat Basics 45×24 mm 100 buc Dopuri 2023-09-30

    Dop Colmatat Basics 45×24 mm 100 buc

    Sunt destinate imbutelierii vinului de consumului curent. Dopurile colmatate sunt obtinute prin decupare din scoarta stejarului de pluta, dupa care urmeaza procesul de colmatare (astupare) a porilor cu rumegus (provenit din prelucrarea scoartei stejarului de pluta). Dimensiunile dopului sunt: Lungime = 45 mm si Diametru = 24 mm. Dopurile sunt produse in Portugalia. Mod de ambalare: pungi cu 100 de dopuri. Stejarul de plută (Quercus suber) este un arbore de mărime medie, cu frunze căzătoare, originar din Europa și Africa de Nord. Are o scoarță groasă și neregulată din care se obtine pluta. Recoltarea scoartei de pluta, folosita ca materie prima pentru dopuri, produse pentru izolatie, materiale decorative, etc., se face prima data la 25 de ani de la plantarea stejarului. Urmatoarele recoltari se fac o data la 9-10 ani (deoarece scoarta se reface natural daca este corect recoltata). Doar incepand cu cea de a treia recoltare scoarta are calitatile necesare producerii dopurilor de pluta. Stejarii de pluta pot trai 200 – 250 de ani si in toata aceasta perioada scoarta se poate recolta o data la 9-10 ani. Grosimea optimă este dată de dopurile pentru sticle, acestea fiind principalul produs obtinut din pluta. Un dop standard are dimetrul de 23-24 mm, iar grosimea scoartei recoltată trebuie să fie de aproximativ 30mm. Recoltarea scoartei nu dăunează arborelui, acesta având capacitatea de a produce o nouă scoarță. Stejarul de plută se cultivă pe zone mari în Spania, Portugalia, Alger, Maroc, Franța, Italia și Tunisia. El acoperă în aceste țări suprafețe de peste 2,5 milioane ha. Portugalia detine 50% din producția mondială și în acestă țară este interzisă tăierea stejarului de plută, excepție făcând doar arborii bătrâni și neproductivi. Dupa recoltarea scoartei aceasta este prelucrata si tratata pentru a fi folosita la confectionarea dopurilor. Principalul tratament este dezinfectarea si sterilizarea cu abur. Dopurile obtinute din scoarta stejarului de pluta sunt denumite “dopuri de pluta”. Ele pot fi: – Naturale, obtinute prin decuparea lor direct din scoarta. Acestea, in functie de numarul si de aspectul porozitatilor, sunt clasificate pe diverse trepte de calitate. Sunt recomandate pentru vinuri Premium; – Colmatate, obtinute prin colmatarea cu rumegus a porozitatilor dopurilor naturale de calitate inferioara. Sunt recomandate pentru vinuri de uz curent; – Aglomerate, obtinute din pluta macinata si presata. Sunt recomandate pentru vinuri de calitate. Dopurile Aglomerate, in functie de marimea granulelor de pluta, sunt: – Aglomerate Standard – granule mari; – Micro – granule medii si mici; – Provino Plus – granule mici; – O alta categorie este cea a dopurilor 1+1 denumite si Aglomerate 1+1. Acestea sunt dopuri Aglomerate Standard care au la capete doua rondele din pluta naturala. Pentru introducerea dopurilor in sticle se foloseste un dispozitiv numit “ Dopuitor ”.

    Sunt destinate imbutelierii vinului de consumului curent. Dopurile colmatate sunt obtinute prin decupare din scoarta stejarului de pluta, dupa care urmeaza procesul de colmatare (astupare) a porilor cu rumegus (provenit…
  • Dop Provino/Micro 44×24 mm 100 buc Dopuri 2023-09-30

    Dop Provino/Micro 44×24 mm 100 buc

    Dopuri din pluta (micro)aglomerata 44×24. Calitate superioara Productie Portugalia. Este confecționat din stejar de plută. Stejarul de plută se cultivă pe zone mari în Spania,Portugalia,,Alger,Maroc,Franța,Italia și Tunisia. El acoperă în aceste țări suprafețe de peste 2,5 milioane ha. Portugalia deține 50% din producția mondială și în această țară este interzisă tăierea stejarului de plută,excepție făcând doar arborii bătrâni și neproductivi. După recoltarea scoarței aceasta este prelucrată și tratată pentru a fi folosită la confecționarea dopurilor. Principalul tratament este dezinfectarea și sterilizarea cu abur. Dopurile obținute din scoarța stejarului de plută sunt denumite „dopuri de plută”. Nu necesita fierbere !

    Dopuri din pluta (micro)aglomerata 44x24. Calitate superioara Productie Portugalia. Este confecționat din stejar de plută. Stejarul de plută se cultivă pe zone mari în Spania,Portugalia,,Alger,Maroc,Franța,Italia și Tunisia. El acoperă în…
  • Dop Tehnic/Aglomerat tip 1+1 44×23,5 mm 100 buc Dopuri 2023-09-30

    Dop Tehnic/Aglomerat tip 1+1 44×23,5 mm 100 buc

    Dop Tehnic/Aglomerat tip 1+1 44×23,5 mm 100 buc Stejarul de plută (Quercus suber) este un arbore de mărime medie, cu frunze căzătoare, originar din Europa și Africa de Nord. Are o scoarță groasă și neregulată din care se obtine pluta. Recoltarea scoartei de pluta, folosita ca materie prima pentru dopuri, produse pentru izolatie, materiale decorative, etc., se face prima data la 25 de ani de la plantarea stejarului. Urmatoarele recoltari se fac o data la 9-10 ani (deoarece scoarta se reface natural daca este corect recoltata). Doar incepand cu cea de a treia recoltare scoarta are calitatile necesare producerii dopurilor de pluta. Stejarii de pluta pot trai 200 – 250 de ani si in toata aceasta perioada scoarta se poate recolta o data la 9-10 ani. Grosimea optimă este dată de dopurile pentru sticle, acestea fiind principalul produs obtinut din pluta. Un dop standard are dimetrul de 23-24 mm, iar grosimea scoartei recoltată trebuie să fie de aproximativ 30mm. Recoltarea scoartei nu dăunează arborelui, acesta având capacitatea de a produce o nouă scoarță. Stejarul de plută se cultivă pe zone mari în Spania, Portugalia, Alger, Maroc, Franța, Italia și Tunisia. El acoperă în aceste țări suprafețe de peste 2,5 milioane ha. Portugalia detine 50% din producția mondială și în acestă țară este interzisă tăierea stejarului de plută, excepție făcând doar arborii bătrâni și neproductivi. Dupa recoltarea scoartei aceasta este prelucrata si tratata pentru a fi folosita la confectionarea dopurilor. Principalul tratament este dezinfectarea si sterilizarea cu abur. Dopurile obtinute din scoarta stejarului de pluta sunt denumite “dopuri de pluta”. Ele pot fi: – Naturale, obtinute prin decuparea lor direct din scoarta. Acestea, in functie de numarul si de aspectul porozitatilor, sunt clasificate pe diverse trepte de calitate. Sunt recomandate pentru vinuri Premium; – Colmatate, obtinute prin colmatarea cu rumegus a porozitatilor dopurilor naturale de calitate inferioara. Sunt recomandate pentru vinuri de uz curent; – Aglomerate, obtinute din pluta macinata si presata. Sunt recomandate pentru vinuri de calitate. Dopurile Aglomerate, in functie de marimea granulelor de pluta, sunt: – Aglomerate Standard – granule mari; – Micro – granule medii si mici; – Provino Plus – granule mici; – O alta categorie este cea a dopurilor 1+1 denumite si Aglomerate 1+1. Acestea sunt dopuri Aglomerate Standard care au la capete doua rondele din pluta naturala. Pentru introducerea dopurilor in sticle se foloseste un dispozitiv numit “ Dopuitor ”. Produs in Portugalia.

    Dop Tehnic/Aglomerat tip 1+1 44x23,5 mm 100 buc Stejarul de plută (Quercus suber) este un arbore de mărime medie, cu frunze căzătoare, originar din Europa și Africa de Nord. Are…
  • Dop Micro(aglomerat) 3 38×24 mm 100 buc Dopuri 2023-09-30

    Dop Micro(aglomerat) 3 38×24 mm 100 buc

    Dop Micro(aglomerat) 3 38×24 mm 100 buc. Este confecționat din stejar de plută. Stejarul de plută se cultivă pe zone mari în Spania,Portugalia,,Alger,Maroc,Franța,Italia și Tunisia. El acoperă în aceste țări suprafețe de peste 2,5 milioane ha. Portugalia deține 50% din producția mondială și în această țară este interzisă tăierea stejarului de plută,excepție făcând doar arborii bătrâni și neproductivi. După recoltarea scoarței aceasta este prelucrată și tratată pentru a fi folosită la confecționarea dopurilor. Principalul tratament este dezinfectarea și sterilizarea cu abur. Dopurile obținute din scoarța stejarului de plută sunt denumite „dopuri de plută”. Ele pot fi:-naturale,obținute prin decuparea lor direct din scoarță.Acestea,în funcție de numărul și aspectul porozitaților , sunt clasificate pe diverse trepte de calitate.Sunt recomandate pentru vinuri PREMIUM; -colmatate,obținute prin colmatarea cu rumeguș a porozitaților dopurilor naturale de calitate inferioară.Sunt recomandate pentru vinuri de uz curent; -aglomerate,obținute din plută măcinată și presată.Sunt recomandate pentru vinuri de calitate.

    Dop Micro(aglomerat) 3 38x24 mm 100 buc. Este confecționat din stejar de plută. Stejarul de plută se cultivă pe zone mari în Spania,Portugalia,,Alger,Maroc,Franța,Italia și Tunisia. El acoperă în aceste țări…
  • Cutie dopuri Aglomerat S (tip 1+1) 100+4 buc Dopuri 2023-09-30

    Cutie dopuri Aglomerat S (tip 1+1) 100+4 buc

    Dopuri din pluta aglomerata. 39×23 Productie Portugalia. Este confecționat din stejar de plută. Stejarul de plută se cultivă pe zone mari în Spania,Portugalia,,Alger,Maroc,Franța,Italia și Tunisia. El acoperă în aceste țări suprafețe de peste 2,5 milioane ha. Portugalia deține 50% din producția mondială și în această țară este interzisă tăierea stejarului de plută,excepție făcând doar arborii bătrâni și neproductivi. După recoltarea scoarței aceasta este prelucrată și tratată pentru a fi folosită la confecționarea dopurilor. Principalul tratament este dezinfectarea și sterilizarea cu abur. Dopurile obținute din scoarța stejarului de plută sunt denumite „dopuri de plută”. Nu necesita fierbere !

    Dopuri din pluta aglomerata. 39x23 Productie Portugalia. Este confecționat din stejar de plută. Stejarul de plută se cultivă pe zone mari în Spania,Portugalia,,Alger,Maroc,Franța,Italia și Tunisia. El acoperă în aceste țări…