Afișez toate cele 42 de rezultate

  • Acid citric sac (stabilizant vin) Stabilizare si conditionare 2023-09-28 3

    Acid citric sac (stabilizant vin)

    ACIDUL CITRIC este folosit în industria alimentara ca acidifiant și stabilizant pentru conservare. Prezentare: cristale de culoare albă. Caracteristici: reduce creșterea de micro-organisme, dar nu le elimină, drep urmare este folosit pentru scăderea și controlul de drojdii aflte în stare naturală. Se utilizează în industria alimentară este utilizat ca acidifiant,iar în vinificații adaugarea lui are drept scop prevenirea oxidarii vinului. Acidul citric asigură prevenirea precipitării în vinurile casante rezultate în urma contactului cu aerul.

    ACIDUL CITRIC este folosit în industria alimentara ca acidifiant și stabilizant pentru conservare. Prezentare: cristale de culoare albă. Caracteristici: reduce creșterea de micro-organisme, dar nu le elimină, drep urmare este…
  • PVPP 1 kg, stabilizant/ antioxidant vin, Essedielle Stabilizare si conditionare 2023-09-28

    PVPP 1 kg, stabilizant/ antioxidant vin, Essedielle

    PVPP este un stabilizant pentru must si vin alb si rosu, scopul lui fiind de a preveni oxidarea si stabilizarea culorii.

    PVPP este un stabilizant pentru must si vin alb si rosu, scopul lui fiind de a preveni oxidarea si stabilizarea culorii.
  • Gran Tannin C 1 kg, tanin pentru vinificatie, Essedielle Stabilizare si conditionare 2023-09-28

    Gran Tannin C 1 kg, tanin pentru vinificatie, Essedielle

    Gran Tannin C- tanin hidrolizabil. Contribuie la potentialul de invechire al vinului de calitate. Dozaj: 5-30 gr/100 L Productie: Italia

    Gran Tannin C- tanin hidrolizabil. Contribuie la potentialul de invechire al vinului de calitate. Dozaj: 5-30 gr/100 L Productie: Italia
  • Termoalcoolmetru 11-37% din sticla, pentru bauturi spirtoase Stabilizare si conditionare 2023-09-28

    Termoalcoolmetru 11-37% din sticla, pentru bauturi spirtoase

    Se foloseste la determinarea continutului de alcool din bauturile spirtoase – tuica, palinca, horinca, rachiu, vodca etc. Masurarea se efectueaza prin scufundarea aparatului în lichidul respectiv, valoarea continutului de alcool determinându-se prin citirea diviziunii de pe scala alcoolmetrului pâna la care acesta s-a scufundat. Pentru o masurare cât mai exacta, lichidul trebuie sa aiba temperatura de aproximativ 20°C. Daca exista o diferenta de temperatura atunci corelarea se face cu ajutorul tabelelor care se vand separat. Termoalcoolmetrul nu vine cu vas si se poate introduce in orice vas (recomandat PET) si este cu citire directa (nu masoara in unitati de volum).

    Se foloseste la determinarea continutului de alcool din bauturile spirtoase - tuica, palinca, horinca, rachiu, vodca etc. Masurarea se efectueaza prin scufundarea aparatului în lichidul respectiv, valoarea continutului de alcool…
  • Bentstar 25 kg bentonita pulbere pentru limpezire vin Stabilizare si conditionare 2023-09-28

    Bentstar 25 kg bentonita pulbere pentru limpezire vin

    BENTONITA BENTSTAR Bentonită activată care, introdusă în vin, asigură o limpezire al acestuia. Recomandăm utilizarea produsului pe vinuri albe și roșii pentru clarificarea și stabilizarea proteinei. CARACTERISTICI GENERALE Bentstar este un lut monomorillonitic de sodiu activat cu caracteristica de a se umfla semnificativ în prezența apei, formând un gel omogen și cremos. Acesta este generat prin controlarea, foarte atentă, a dimensiunii particulelor prăfoase și a agregatelor de deșeuri (nisip) pentru a asigura puritatea cerută de Codex Oenologique International. Bentstar se prezintă într-o stare de pulbere de culoare bej deschis, cu o dimensiune medie optimă a particulelor pentru o dispersie perfectă în apă și umflarea ulterioară. Într-un acid (vin) acționează asupra absorbției electrokinetice, deoarece se combină cu substanțe încărcate negativ și pozitiv (proteinele mustului sau vinului) face ca flacoanele să formeze un depozit compact cu următoarele avantaje: putere mare de a absorbi proteinele; ușoară dispersie; conținut scăzut de substanțe inerte; stocare volum minimizată; absența mirosurilor și aromelor străine; absorbția polifenolilor; eliminarea enzimelor, în special a celor oxidatice. Prin urmare, recomandăm utilizarea produsului pe vinuri albe și roșii pentru clarificarea și stabilizarea proteinei, ce trebuie să aibă loc înainte de inocularea drojdiei sau în timpul fermentației. CONDITII DE UTILIZARE Bentstar se diluează încet în 10-12 părți de apă prin agitare puternică pentru a evita apariția de bulgări. Lăsați soluția să se înmoaie timp de 6 până la 12 ore. Se amestecă și se adaugă volumul ce trebuie tratat. DOZAJ 50-100 g/hl pentru vinurile tinere; 40-60 g/hl pentru vinul deja limpezit; 80-150 g/hl pentru vinuri bogate în culoare, taninuri și drojdii; 50-100 g/hl pentru musturi. COMPOZITIE Lut montmorilonit (bentonită): 80 -100%; Compușii derivați din silice: 0 – 20%. Depozitați într-un loc uscat și răcoros.

    BENTONITA BENTSTAR Bentonită activată care, introdusă în vin, asigură o limpezire al acestuia. Recomandăm utilizarea produsului pe vinuri albe și roșii pentru clarificarea și stabilizarea proteinei. CARACTERISTICI GENERALE Bentstar este…
  • Aschii stejar Oak Tan W 1 kg Stabilizare si conditionare 2023-09-28

    Aschii stejar Oak Tan W 1 kg

    Înbunatațeste calitațile organoleptice ale vinului in mod natural. Scoate in evidenta caracterele specifice soiului si vine cu arome de vanilie, cafea, condimente, cicolata neagra.  Se poate folosi cu succes pentru maturarea distilatelor (tuica, palinca) corectand culoarea, mirosul,gustul in mod natural. Doza recomandata 5 g/L. Dozarea pentru vinurile albe si rose 1-3 g/L si vinuri rosii 1-9 g/L. Sunt recomandate pentru maturarea vinurilor in vase altele decat baricuri, chiar si in butoatie de lemn cu doaga epuizata (vechi)

    Înbunatațeste calitațile organoleptice ale vinului in mod natural. Scoate in evidenta caracterele specifice soiului si vine cu arome de vanilie, cafea, condimente, cicolata neagra.  Se poate folosi cu succes pentru…
  • Alcoolmetru 1-100 Stabilizare si conditionare 2023-09-28

    Alcoolmetru 1-100

    Este un instrument de masurare a concentratiei de alcool din bauturile spirtoase

    Este un instrument de masurare a concentratiei de alcool din bauturile spirtoase
  • Minilaborator analiza vin Cdr WineLab- Fara reactivi Stabilizare si conditionare 2023-09-28

    Minilaborator analiza vin Cdr WineLab- Fara reactivi

    MINILABORATOR PENTRU ANALIZELE VINULUI Fara reactivi ! Reactivii sunt expirati ! Nu comercializam reactivi !

    MINILABORATOR PENTRU ANALIZELE VINULUI Fara reactivi ! Reactivii sunt expirati ! Nu comercializam reactivi !
  • Dioxid de Sulf 5L conservant alimentar pentru vin Stabilizare si conditionare 2023-09-28

    Dioxid de Sulf 5L conservant alimentar pentru vin

    Solutia de dioxid de sulf este folosita in vinificatie la conservarea si stabilizarea vinului. Este sub forma unei difuzii de dioxid de sulf in apa, cu concentratia de 6%. Doza maxima recomandata este de 1 litru la 1,000 litri vin. Este imbuteliat in bidoane de 1, 2 si 5 litri.

    Solutia de dioxid de sulf este folosita in vinificatie la conservarea si stabilizarea vinului. Este sub forma unei difuzii de dioxid de sulf in apa, cu concentratia de 6%. Doza…
  • Begran 1kg bentonita pentru limpezire vin granulata Bentonita 2023-09-28

    Begran 1kg bentonita pentru limpezire vin granulata

    Bentonita sodica activata sub forma de granule Doza: 40-80 gr / 100 L. Begran este o bentonita sodica granulata speciala produsa in Italia de catre ESSEDIELLE, cu efect rapid de limpezire si stabilizare a vinului indeplinind toate cerintele vinificatiei. Prepararea bentonitei pentru limpezirea unei cantitati de 100 litri de vin se face prin amestecarea energica a 40-80 grame de bentonita cu de 10 ori cantitatea de apa calda (1l itru de apa la 100 grame bentonita) pana la omogenizarea completa. Solutia obtinuta se lasa la gonfiat timp de 24 ore amestecandu-se din cand in cand, rezultand un gel de consistenta uleiului alimentar. Se adauga gelul obtinut intr-o cantitate de 100 litri de vin, agitandu-se sau barbotandu-se energic timp de 10 minute (eventual in 2-3 reprize) pana la omogenizarea completa. Vinul trebuie sa aiba temperatura de peste 15°C pentru a se putea obtine o cat mai buna diluitie a bentonitei in masa lui. Dupa 3-4 saptamani vinul se poate trage de pe depozit avand grija ca acesta sa nu fie tulburat. Dupa aceasta operatie vinul poate fi filtrat. A se depozita in loc uscat si racoros.

    Bentonita sodica activata sub forma de granule Doza: 40-80 gr / 100 L. Begran este o bentonita sodica granulata speciala produsa in Italia de catre ESSEDIELLE, cu efect rapid de…
  • Deriton 1 kg bentonita limpezire vin Bentonita 2023-09-28

    Deriton 1 kg bentonita limpezire vin

    Bentonita activata care, introdusa in vin, asigura o limpezire rapida (24 – 48 de ore) a acestuia.Ambalaj: 1 kg. Productie Ungaria.

    Bentonita activata care, introdusa in vin, asigura o limpezire rapida (24 - 48 de ore) a acestuia.Ambalaj: 1 kg. Productie Ungaria.
  • Steryl Vasche, AEB (pastile antifloare vin) pentru butoaie Stabilizare si conditionare 2023-09-28

    Steryl Vasche, AEB (pastile antifloare vin) pentru butoaie

    Agent sterilizant vase

    Agent sterilizant vase
  • Bentstar 1 kg bentonita pulbere pentru limpezire vin Bentonita 2023-09-28

    Bentstar 1 kg bentonita pulbere pentru limpezire vin

    Bentonită activată care, introdusă în vin, asigură o limpezire al acestuia. Recomandăm utilizarea produsului pe vinuri albe și roșii pentru clarificarea și stabilizarea proteinei. CARACTERISTICI GENERALE Bentstar este un lut monomorillonitic de sodiu activat cu caracteristica de a se umfla semnificativ în prezența apei, formând un gel omogen și cremos. Acesta este generat prin controlarea, foarte atentă, a dimensiunii particulelor prăfoase și a agregatelor de deșeuri (nisip) pentru a asigura puritatea cerută de Codex Oenologique International. Bentstar se prezintă într-o stare de pulbere de culoare bej deschis, cu o dimensiune medie optimă a particulelor pentru o dispersie perfectă în apă și umflarea ulterioară. Într-un acid (vin) acționează asupra absorbției electrokinetice, deoarece se combină cu substanțe încărcate negativ și pozitiv (proteinele mustului sau vinului) face ca flacoanele să formeze un depozit compact cu următoarele avantaje: -putere mare de a absorbi proteinele; -ușoară dispersie; -conținut scăzut de substanțe inerte; -stocare volum minimizată; -absența mirosurilor și aromelor străine; -absorbția polifenolilor; -eliminarea enzimelor, în special a celor oxidatice. Prin urmare, recomandăm utilizarea produsului pe vinuri albe și roșii pentru clarificarea și stabilizarea proteinei, ce trebuie să aibă loc înainte de inocularea drojdiei sau în timpul fermentației. CONDITII DE UTILIZARE Bentstar se diluează încet în 10-12 părți de apă prin agitare puternică pentru a evita apariția de bulgări. Lăsați soluția să se înmoaie timp de 6 până la 12 ore. Se amestecă și se adaugă volumul ce trebuie tratat. DOZAJ 50-100 g/hl pentru vinurile tinere; 40-60 g/hl pentru vinul deja limpezit; 80-150 g/hl pentru vinuri bogate în culoare, taninuri și drojdii; 50-100 g/hl pentru musturi. COMPOZITIE Lut montmorilonit (bentonită): 80 -100%; Compușii derivați din silice: 0 – 20%. AMBALARE Pachet de 1 kg. Depozitați într-un loc uscat și răcoros.

    Bentonită activată care, introdusă în vin, asigură o limpezire al acestuia. Recomandăm utilizarea produsului pe vinuri albe și roșii pentru clarificarea și stabilizarea proteinei. CARACTERISTICI GENERALE Bentstar este un lut…
  • Disc de Sulf de ars Zolfo Dischi Stabilizare si conditionare 2023-09-28

    Disc de Sulf de ars Zolfo Dischi

    Disc de sulf ars. Se foloseste in industria vinului. Necesita agatare si aprindere. Sulf sub forma solida pentru dezinfectat butoaie.

    Disc de sulf ars. Se foloseste in industria vinului. Necesita agatare si aprindere. Sulf sub forma solida pentru dezinfectat butoaie.
  • Liquisolf 1 kg, sulf lichid italian de concentratie 18%, Essedielle, conservant vin, miros redus Stabilizare si conditionare 2023-09-28

    Liquisolf 1 kg, sulf lichid italian de concentratie 18%, Essedielle, conservant vin, miros redus

    Sulf lichid 18 Liquisulf 1L este un lichid transparent cu o uşoară nuanţă de galben-verzui şi miros uşor de SO2. Produs toxic şi coroziv in cazul folosirii nediluate. Utilizarea metabisulfitului de potasiu reprezintă baza conservării vinurilor. În domeniul oenologiei actuale, indiferent de enormul progres al procesului de elaborare şi îmbunătăţire a igienei recoltei, anhidrida sulfuroasa continua sa fie un aditiv indispensabil în elaborarea vinurilor din momentul vinificării până la ultimile tratamente preventive îmbutelierii. Astfel se poate obţine o bună stabilitate a vinurilor prin utilizarea mai raţională a sulfului. Este de menţionat faptul că proprietăţile pozitive a bioxidului de sulf depăşesc mult pe cele negative, astfel ajungând a fi astăzi un instrument indispensabil în tehnologia elaborării şi conservării vinurilor. Utilizarea LIQUISULF, este soluţia ideală pentru realizarea corectărilor de bioxid de sulf în vase mici precum baricurile. Dozarea sa este mai comodă şi mai exactă decât cu dioxidul de sulf gazos.

    Sulf lichid 18 Liquisulf 1L este un lichid transparent cu o uşoară nuanţă de galben-verzui şi miros uşor de SO2. Produs toxic şi coroziv in cazul folosirii nediluate. Utilizarea metabisulfitului…
  • Densimetru Mustimetru pentru vin Stabilizare si conditionare 2023-09-28

    Densimetru Mustimetru pentru vin

    Densimetru mustimetru

    Densimetru mustimetru
  • Termoalcoolmetru 58-80% din sticla, pentru bauturi spirtoase de tarie mare (tuica, palinca, horinca, rachiu, vodka) Stabilizare si conditionare 2023-09-28

    Termoalcoolmetru 58-80% din sticla, pentru bauturi spirtoase de tarie mare (tuica, palinca, horinca, rachiu, vodka)

    Se foloseste la determinarea continutului de alcool din bauturile spirtoase – tuica, palinca, horinca, rachiu, vodca etc. Masurarea se efectueaza prin scufundarea aparatului în lichidul respectiv, valoarea continutului de alcool determinându-se prin citirea diviziunii de pe scala alcoolmetrului pâna la care acesta s-a scufundat. Pentru o masurare cât mai exacta, lichidul trebuie sa aiba temperatura de aproximativ 20°C. Daca exista o diferenta de temperatura atunci corelarea se face cu ajutorul tabelelor care se vand separat. Termoalcoolmetrul nu vine cu vas si se poate introduce in orice vas si este cu citire directa (nu masoara in unitati de volum).

    Se foloseste la determinarea continutului de alcool din bauturile spirtoase - tuica, palinca, horinca, rachiu, vodca etc. Masurarea se efectueaza prin scufundarea aparatului în lichidul respectiv, valoarea continutului de alcool…
  • Aschii stejar Oak Tan R 1 kg Stabilizare si conditionare 2023-09-28

    Aschii stejar Oak Tan R 1 kg

    Înbunatațeste calitațile organoleptice ale vinului in mod natural. Scoate in evidenta caracterele specifice soiului si vine cu arome de vanilie, cafea, condimente, cicolata neagra.  Se poate folosi cu succes pentru maturarea distilatelor (tuica, palinca) corectand culoarea, mirosul,gustul in mod natural. Doza recomandata 5 g/L. Dozarea pentru vinurile albe si rose 1-3 g/L si vinuri rosii 1-9 g/L. Sunt recomandate pentru maturarea vinurilor in vase altele decat baricuri, chiar si in butoatie de lemn cu doaga epuizata (vechi)

    Înbunatațeste calitațile organoleptice ale vinului in mod natural. Scoate in evidenta caracterele specifice soiului si vine cu arome de vanilie, cafea, condimente, cicolata neagra.  Se poate folosi cu succes pentru…
  • Tabele corectie volum (pentru determinarea tariei alcoolice cu ajutorul termoalcoolmetrului la orice temperatura) Stabilizare si conditionare 2023-09-28

    Tabele corectie volum (pentru determinarea tariei alcoolice cu ajutorul termoalcoolmetrului la orice temperatura)

    TABEL CORECTIE destinat determinarii corecte a tariei alcoolice cu ajutorul unui termoalcoolmetru la orice temperatura .

    TABEL CORECTIE destinat determinarii corecte a tariei alcoolice cu ajutorul unui termoalcoolmetru la orice temperatura .
  • Free Redox AF 1 kg, stabilizant vin, Essedielle Stabilizare si conditionare 2023-09-28

    Free Redox AF 1 kg, stabilizant vin, Essedielle

    Stabilizant si antioxidant vin. Uz oenologic. Produs profesional. Productie Italia.

    Stabilizant si antioxidant vin. Uz oenologic. Produs profesional. Productie Italia.
  • Sorbat Nutrinova 250 gr, (Sorbat de Potasiu), Celanese, agent antimicrobian, previne refermentarea accidentala a vinului Stabilizare si conditionare 2023-09-28

    Sorbat Nutrinova 250 gr, (Sorbat de Potasiu), Celanese, agent antimicrobian, previne refermentarea accidentala a vinului

    SORBATUL NUTRINOVA este un agent antimicrobian, ușor solubil în vin,cu aspect: pulbere sau granulat de culoare alb-cremos. Folosit cu o cantitate redusă de SO2 (30-50 mg/L), sorbatul de potasiu previne refermentarea și alterarea produsă de drojdii. Nu este eficace contra bacteriilor. Atentiune: în cazul unei protecții necorespunzătoare cu SO2, sorbatul de potasiu poate fi degradat de bacteriile din vin , producând arome și mirosuri de muscată.

    SORBATUL NUTRINOVA este un agent antimicrobian, ușor solubil în vin,cu aspect: pulbere sau granulat de culoare alb-cremos. Folosit cu o cantitate redusă de SO2 (30-50 mg/L), sorbatul de potasiu previne…
  • Metabisulfit de Potasiu 1 kg conservant alimentar pentru vin Stabilizare si conditionare 2023-09-28

    Metabisulfit de Potasiu 1 kg conservant alimentar pentru vin

    Caracteristici generale: se gaseste sub forma de pudra alba cristalina cu aroma usoara de sulf;- in vinificatie este folosit ca agent antioxidant si antimicrobian.Actiuni: previne pierderea de arome si aspectul de gust amar si erbacee;blocheaza reactiile de oxidare;previne si incetineste dezvoltarea microflorei nedorite- accelereaza extragerea compusilor fenolici si de culoare din pielita boabelor de struguri.Dozare:a) 150 mg/L pentru vinuri rosii (15 g/100L);b) 200 mg/L pentru vinuri albe si rose (20 g/100L);c) 185 mg/l pentru vin spumant de calitate;d) 235 mg/l pentru alte tipuri de vin spumant sau spumos.1g elibereaza approx. 0.56 g de SO2Instructiuni general- se dizolva intr-o cantitate mica de apa, vin sau must si se adauga in produsul care urmeaza a fi tratat.

    Caracteristici generale: se gaseste sub forma de pudra alba cristalina cu aroma usoara de sulf;- in vinificatie este folosit ca agent antioxidant si antimicrobian.Actiuni: previne pierderea de arome si aspectul…
  • Batoane sulf (dezinfectare butoaie) 10 buc Stabilizare si conditionare 2023-09-28

    Batoane sulf (dezinfectare butoaie) 10 buc

    Batoanele de sulf se folosesc în industria vinului. Sunt 10 bucăți în pachet. Necesită agățare/ardere cu flacara. Sulf sub formă solidă pentru dezinfectat butoaie.

    Batoanele de sulf se folosesc în industria vinului. Sunt 10 bucăți în pachet. Necesită agățare/ardere cu flacara. Sulf sub formă solidă pentru dezinfectat butoaie.
  • Pipeta degustare pentru must/ vin Stabilizare si conditionare 2023-09-28

    Pipeta degustare pentru must/ vin

    Pipeta degustare

    Pipeta degustare
  • Termoalcoolmetru 36-58% din sticle, pentru bauturi spirtoase de tarie mare Stabilizare si conditionare 2023-09-28

    Termoalcoolmetru 36-58% din sticle, pentru bauturi spirtoase de tarie mare

    Se foloseste la determinarea continutului de alcool din bauturile spirtoase – tuica, palinca, horinca, rachiu, vodca etc. Masurarea se efectueaza prin scufundarea aparatului în lichidul respectiv, valoarea continutului de alcool determinându-se prin citirea diviziunii de pe scala alcoolmetrului pâna la care acesta s-a scufundat. Pentru o masurare cât mai exacta, lichidul trebuie sa aiba temperatura de aproximativ 20°C. Daca exista o diferenta de temperatura atunci corelarea se face cu ajutorul tabelelor care se vand separat. Termoalcoolmetrul nu vine cu vas si se poate introduce in orice vas si este cu citire directa (nu masoara in unitati de volum).

    Se foloseste la determinarea continutului de alcool din bauturile spirtoase - tuica, palinca, horinca, rachiu, vodca etc. Masurarea se efectueaza prin scufundarea aparatului în lichidul respectiv, valoarea continutului de alcool…
  • Deriton 25 kg bentonita limpezire vin Bentonita 2023-09-28

    Deriton 25 kg bentonita limpezire vin

    Bentonita activata care antreneaza particolele de drojdii si impuritati din vin pe care le sedimenteaza la baza vasului. Operatia de limpezire dureaza intre 24-48 de ore.Ambalaj:1kg sau 25 kg. Productie: Ungaria

    Bentonita activata care antreneaza particolele de drojdii si impuritati din vin pe care le sedimenteaza la baza vasului. Operatia de limpezire dureaza intre 24-48 de ore.Ambalaj:1kg sau 25 kg. Productie:…
  • Carbune activ Sp M 10 kg Stabilizare si conditionare 2023-09-28

    Carbune activ Sp M 10 kg

    Carbune activ pentru conditionarea vinului

    Carbune activ pentru conditionarea vinului
  • Cilindru gradat 500 cmc Stabilizare si conditionare 2023-09-28

    Cilindru gradat 500 cmc

    Cilindrul gradat din marerial de plastic.

    Cilindrul gradat din marerial de plastic.
  • Termometru pentru vin Stabilizare si conditionare 2023-09-28

    Termometru pentru vin

    Termometru pentru vin

    Termometru pentru vin
  • Dioxid de Sulf 2L conservant alimentar pentru vin Stabilizare si conditionare 2023-09-28

    Dioxid de Sulf 2L conservant alimentar pentru vin

    Solutia de dioxid de sulf este folosita in vinificatie la conservarea si stabilizarea vinului. Este sub forma unei difuzii de dioxid de sulf in apa, cu concentratia de 6%. Doza maxima recomandata este de 1 litru la 1,000 litri vin. Este imbuteliat in bidoane de 1, 2 si 5 litri.

    Solutia de dioxid de sulf este folosita in vinificatie la conservarea si stabilizarea vinului. Este sub forma unei difuzii de dioxid de sulf in apa, cu concentratia de 6%. Doza…
  • Bacter Stop 1 kg antioxidant vin Stabilizare si conditionare 2023-09-28

    Bacter Stop 1 kg antioxidant vin

    BACTER STOP BCTSTOP este un antioxidant și conservant pentru vin,cu 50% SO2. Conține: metabisulfit de potasiu și tanin. Dozaj 3-10g/hl pt prevenție.15-25 g/hl curativ

    BACTER STOP BCTSTOP este un antioxidant și conservant pentru vin,cu 50% SO2. Conține: metabisulfit de potasiu și tanin. Dozaj 3-10g/hl pt prevenție.15-25 g/hl curativ
  • Dioxid de Sulf 1L conservant alimentar pentru vin Stabilizare si conditionare 2023-09-28

    Dioxid de Sulf 1L conservant alimentar pentru vin

    Solutia de dioxid de sulf este folosita in vinificatie la conservarea si stabilizarea vinului. Este sub forma unei difuzii de dioxid de sulf in apa, cu concentratia de 6%. Doza maxima recomandata este de 1 litru la 1,000 litri vin. Este imbuteliat in bidoane de 1, 2 si 5 litri.

    Solutia de dioxid de sulf este folosita in vinificatie la conservarea si stabilizarea vinului. Este sub forma unei difuzii de dioxid de sulf in apa, cu concentratia de 6%. Doza…
  • Begran 25 bentonita pentru limpezire vin granulata Bentonita 2023-09-28

    Begran 25 bentonita pentru limpezire vin granulata

    Bentonita sodica activata sub forma de granule Doza: 40-80 gr / 100 L. Begran este o bentonita sodica granulata speciala produsa in Italia de catre ESSEDIELLE, cu efect rapid de limpezire si stabilizare a vinului indeplinind toate cerintele vinificatiei. Prepararea bentonitei pentru limpezirea unei cantitati de 100 litri de vin se face prin amestecarea energica a 40-80 grame de bentonita cu de 10 ori cantitatea de apa calda (1l itru de apa la 100 grame bentonita) pana la omogenizarea completa. Solutia obtinuta se lasa la gonfiat timp de 24 ore amestecandu-se din cand in cand, rezultand un gel de consistenta uleiului alimentar. Se adauga gelul obtinut intr-o cantitate de 100 litri de vin, agitandu-se sau barbotandu-se energic timp de 10 minute (eventual in 2-3 reprize) pana la omogenizarea completa. Vinul trebuie sa aiba temperatura de peste 15°C pentru a se putea obtine o cat mai buna diluitie a bentonitei in masa lui. Dupa 3-4 saptamani vinul se poate trage de pe depozit avand grija ca acesta sa nu fie tulburat. Dupa aceasta operatie vinul poate fi filtrat. A se depozita in loc uscat si racoros.

    Bentonita sodica activata sub forma de granule Doza: 40-80 gr / 100 L. Begran este o bentonita sodica granulata speciala produsa in Italia de catre ESSEDIELLE, cu efect rapid de…
  • Tannisol plic 10 gr, antioxidant vin, Enartis (pulbere pentru limpezire vin pe baza de Metabisulfit de Potasiu, Acid Ascorbic, Tannin) Stabilizare si conditionare 2023-09-28

    Tannisol plic 10 gr, antioxidant vin, Enartis (pulbere pentru limpezire vin pe baza de Metabisulfit de Potasiu, Acid Ascorbic, Tannin)

    Pret/pastila Dozaj: o pastila la 50- 100L (in functie de starea strugurilor si tipul vinului) COMPOZITIE: Metabisulfit de Potasiu; L-asorbic acid; Tannin. CARACTERISTICI: Tannisol este un produs ce se aplica ca tratament sau ca preventie contra oxidarii vinului si a mustului, Remediaza vinurile afectate, casate, cu o eficienta ridicata in ceea ce priveste refermentarea. Tannisol este un produs ce se prezinta sub forma de pudra fiind fabricata printr-o procedura unica. Praful are o culoare alb-bej si prezinta un miros usor de sulf. Produsul Tannsiol se deosebeste prin faptul ca pastreaza vinul limpede, inclusiv cele filtrate. Acest produs se preteaza in principal vinurilor ce au o aciditate scazuta, cu tarie de alcool slaba. Se foloseste ca tratament antioxidant inaintea tratarii vinului cu drojdii. In acest caz praful se va amesteca cu o cantitate mica de must/vin si se va adauga. Pret/ Pastila.

    Pret/pastila Dozaj: o pastila la 50- 100L (in functie de starea strugurilor si tipul vinului) COMPOZITIE: Metabisulfit de Potasiu; L-asorbic acid; Tannin. CARACTERISTICI: Tannisol este un produs ce se aplica…
  • Cilindru gradat 500 cmc Stabilizare si conditionare 2023-09-28

    Cilindru gradat 500 cmc

    Cilindrul gradat din marerial de plastic.

    Cilindrul gradat din marerial de plastic.
  • Carbune decolorant Enocarb-One Pellet 1 kg, Essedielle Stabilizare si conditionare 2023-09-28

    Carbune decolorant Enocarb-One Pellet 1 kg, Essedielle

    Carbune decolorant activ. Pentru uz oenologic. Reduce culoarea de „casat” a vinurilor albe. Nu este recomandat la vinuri rosii. Produs in Italia.

    Carbune decolorant activ. Pentru uz oenologic. Reduce culoarea de "casat" a vinurilor albe. Nu este recomandat la vinuri rosii. Produs in Italia.
  • Sorbat Nutrinova 1 kg, (Sorbat de Potasiu), Celanese, agent antimicrobian, previne refermentarea accidentala a vinului Stabilizare si conditionare 2023-09-28

    Sorbat Nutrinova 1 kg, (Sorbat de Potasiu), Celanese, agent antimicrobian, previne refermentarea accidentala a vinului

    SORBATUL NUTRINOVA este un agent antimicrobian, ușor solubil în vin,cu aspect: pulbere sau granulat de culoare alb-cremos. Folosit cu o cantitate redusă de SO2 (30-50 mg/L), sorbatul de potasiu previne refermentarea și alterarea produsă de drojdii. Nu este eficace contra bacteriilor. Atentiune: în cazul unei protecții necorespunzătoare cu SO2, sorbatul de potasiu poate fi degradat de bacteriile din vin , producând arome și mirosuri de muscată.

    SORBATUL NUTRINOVA este un agent antimicrobian, ușor solubil în vin,cu aspect: pulbere sau granulat de culoare alb-cremos. Folosit cu o cantitate redusă de SO2 (30-50 mg/L), sorbatul de potasiu previne…
  • Gelatina 1 kg Stabilizare si conditionare 2023-09-28

    Gelatina 1 kg

    Gelatina alimentara pentru limpezirea vinului

    Gelatina alimentara pentru limpezirea vinului
  • Steryl Fusti, AEB (pastile antifloare vin) pentru damigene Stabilizare si conditionare 2023-09-28

    Steryl Fusti, AEB (pastile antifloare vin) pentru damigene

    Pret/ 1 plic Produs previn formarea florii vinului la contactul acestuia cu oxigenul din aer. Este produsul ideal pentru pastrarea vinului în damigene, in vase de lemn si recipiente de mare capacitate. Pastile de ce contin 1,7 % alil-izosulfocianat, specifice pentru recipiente cu capacitate de 200 – 5000 litri. Tableta trebuie asezata pe suprafata vinului, iar recipientul trebuie apoi inchis cu grija. Atentie ! Nu se recomanda utilizarea produsului in recipiente cu o capacitate mai mica de 20 litri. Ambalare: plic x 2 pastile.

    Pret/ 1 plic Produs previn formarea florii vinului la contactul acestuia cu oxigenul din aer. Este produsul ideal pentru pastrarea vinului în damigene, in vase de lemn si recipiente de…
  • Carbune decolorant Enocarb-One 1 kg, Essedielle Stabilizare si conditionare 2023-09-28

    Carbune decolorant Enocarb-One 1 kg, Essedielle

    Carbune decolorant activ. Pentru uz oenologic. Reduce culoarea de „casat” a vinurilor albe. Nu este recomandat la vinuri rosii. Produs in Italia.

    Carbune decolorant activ. Pentru uz oenologic. Reduce culoarea de "casat" a vinurilor albe. Nu este recomandat la vinuri rosii. Produs in Italia.
  • StabiGum Dry 1 kg, guma arabica pentru vin, Essedielle Stabilizare si conditionare 2023-09-28

    StabiGum Dry 1 kg, guma arabica pentru vin, Essedielle

    Guma gumă arabică în pulbere instant solubilă. Stabigum® Dry joacă o funcție coloidă protectoare, ajută la reducerea apariției gustului, mărind percepția de dulce pe limbă și făcând vinul mai moale și mai rotunjit. Este un instrument util pentru a interveni în vinurile roșii.

    Guma gumă arabică în pulbere instant solubilă. Stabigum® Dry joacă o funcție coloidă protectoare, ajută la reducerea apariției gustului, mărind percepția de dulce pe limbă și făcând vinul mai moale…
  • Refractometru pentru must (determinarea procentului de zahar) Stabilizare si conditionare 2023-09-28

    Refractometru pentru must (determinarea procentului de zahar)

    Refractometrul este folosit la determinarea procentului de zahar din must, ajutand la urmarirea mersului coacerii strugurilor si alegerea momentului oportun pentru cules. Determinarea se face pe baza indicelui de refractie al mustului.

    Refractometrul este folosit la determinarea procentului de zahar din must, ajutand la urmarirea mersului coacerii strugurilor si alegerea momentului oportun pentru cules. Determinarea se face pe baza indicelui de refractie…