Bentonita sodica activata sub forma de granule Doza: 40-80 gr / 100 L. Begran este o bentonita sodica granulata speciala produsa in Italia de catre ESSEDIELLE, cu efect rapid de limpezire si stabilizare a vinului indeplinind toate cerintele vinificatiei. Prepararea bentonitei pentru limpezirea unei cantitati de 100 litri de vin se face prin amestecarea energica a 40-80 grame de bentonita cu de 10 ori cantitatea de apa calda (1l itru de apa la 100 grame bentonita) pana la omogenizarea completa. Solutia obtinuta se lasa la gonfiat timp de 24 ore amestecandu-se din cand in cand, rezultand un gel de consistenta uleiului alimentar. Se adauga gelul obtinut intr-o cantitate de 100 litri de vin, agitandu-se sau barbotandu-se energic timp de 10 minute (eventual in 2-3 reprize) pana la omogenizarea completa. Vinul trebuie sa aiba temperatura de peste 15°C pentru a se putea obtine o cat mai buna diluitie a bentonitei in masa lui. Dupa 3-4 saptamani vinul se poate trage de pe depozit avand grija ca acesta sa nu fie tulburat. Dupa aceasta operatie vinul poate fi filtrat. A se depozita in loc uscat si racoros.
Bentonita sodica activata sub forma de granule Doza: 40-80 gr / 100 L. Begran este o bentonita sodica granulata speciala produsa in Italia de catre ESSEDIELLE, cu efect rapid de…
Bentonită activată care, introdusă în vin, asigură o limpezire al acestuia. Recomandăm utilizarea produsului pe vinuri albe și roșii pentru clarificarea și stabilizarea proteinei. CARACTERISTICI GENERALE Bentstar este un lut monomorillonitic de sodiu activat cu caracteristica de a se umfla semnificativ în prezența apei, formând un gel omogen și cremos. Acesta este generat prin controlarea, foarte atentă, a dimensiunii particulelor prăfoase și a agregatelor de deșeuri (nisip) pentru a asigura puritatea cerută de Codex Oenologique International. Bentstar se prezintă într-o stare de pulbere de culoare bej deschis, cu o dimensiune medie optimă a particulelor pentru o dispersie perfectă în apă și umflarea ulterioară. Într-un acid (vin) acționează asupra absorbției electrokinetice, deoarece se combină cu substanțe încărcate negativ și pozitiv (proteinele mustului sau vinului) face ca flacoanele să formeze un depozit compact cu următoarele avantaje: -putere mare de a absorbi proteinele; -ușoară dispersie; -conținut scăzut de substanțe inerte; -stocare volum minimizată; -absența mirosurilor și aromelor străine; -absorbția polifenolilor; -eliminarea enzimelor, în special a celor oxidatice. Prin urmare, recomandăm utilizarea produsului pe vinuri albe și roșii pentru clarificarea și stabilizarea proteinei, ce trebuie să aibă loc înainte de inocularea drojdiei sau în timpul fermentației. CONDITII DE UTILIZARE Bentstar se diluează încet în 10-12 părți de apă prin agitare puternică pentru a evita apariția de bulgări. Lăsați soluția să se înmoaie timp de 6 până la 12 ore. Se amestecă și se adaugă volumul ce trebuie tratat. DOZAJ 50-100 g/hl pentru vinurile tinere; 40-60 g/hl pentru vinul deja limpezit; 80-150 g/hl pentru vinuri bogate în culoare, taninuri și drojdii; 50-100 g/hl pentru musturi. COMPOZITIE Lut montmorilonit (bentonită): 80 -100%; Compușii derivați din silice: 0 – 20%. AMBALARE Pachet de 1 kg. Depozitați într-un loc uscat și răcoros.
Bentonită activată care, introdusă în vin, asigură o limpezire al acestuia. Recomandăm utilizarea produsului pe vinuri albe și roșii pentru clarificarea și stabilizarea proteinei. CARACTERISTICI GENERALE Bentstar este un lut…
Bentonita activata care antreneaza particolele de drojdii si impuritati din vin pe care le sedimenteaza la baza vasului. Operatia de limpezire dureaza intre 24-48 de ore.Ambalaj:1kg sau 25 kg. Productie: Ungaria
Bentonita activata care antreneaza particolele de drojdii si impuritati din vin pe care le sedimenteaza la baza vasului. Operatia de limpezire dureaza intre 24-48 de ore.Ambalaj:1kg sau 25 kg. Productie:…
Bentonita sodica activata sub forma de granule Doza: 40-80 gr / 100 L. Begran este o bentonita sodica granulata speciala produsa in Italia de catre ESSEDIELLE, cu efect rapid de limpezire si stabilizare a vinului indeplinind toate cerintele vinificatiei. Prepararea bentonitei pentru limpezirea unei cantitati de 100 litri de vin se face prin amestecarea energica a 40-80 grame de bentonita cu de 10 ori cantitatea de apa calda (1l itru de apa la 100 grame bentonita) pana la omogenizarea completa. Solutia obtinuta se lasa la gonfiat timp de 24 ore amestecandu-se din cand in cand, rezultand un gel de consistenta uleiului alimentar. Se adauga gelul obtinut intr-o cantitate de 100 litri de vin, agitandu-se sau barbotandu-se energic timp de 10 minute (eventual in 2-3 reprize) pana la omogenizarea completa. Vinul trebuie sa aiba temperatura de peste 15°C pentru a se putea obtine o cat mai buna diluitie a bentonitei in masa lui. Dupa 3-4 saptamani vinul se poate trage de pe depozit avand grija ca acesta sa nu fie tulburat. Dupa aceasta operatie vinul poate fi filtrat. A se depozita in loc uscat si racoros.
Bentonita sodica activata sub forma de granule Doza: 40-80 gr / 100 L. Begran este o bentonita sodica granulata speciala produsa in Italia de catre ESSEDIELLE, cu efect rapid de…