ACIDUL CITRIC este folosit în industria alimentara ca acidifiant și stabilizant pentru conservare. Prezentare: cristale de culoare albă. Caracteristici: reduce creșterea de micro-organisme, dar nu le elimină, drep urmare este folosit pentru scăderea și controlul de drojdii aflte în stare naturală. Se utilizează în industria alimentară este utilizat ca acidifiant,iar în vinificații adaugarea lui are drept scop prevenirea oxidarii vinului. Acidul citric asigură prevenirea precipitării în vinurile casante rezultate în urma contactului cu aerul.
ACIDUL CITRIC este folosit în industria alimentara ca acidifiant și stabilizant pentru conservare. Prezentare: cristale de culoare albă. Caracteristici: reduce creșterea de micro-organisme, dar nu le elimină, drep urmare este…
Se foloseste la determinarea continutului de alcool din bauturile spirtoase – tuica, palinca, horinca, rachiu, vodca etc. Masurarea se efectueaza prin scufundarea aparatului în lichidul respectiv, valoarea continutului de alcool determinându-se prin citirea diviziunii de pe scala alcoolmetrului pâna la care acesta s-a scufundat. Pentru o masurare cât mai exacta, lichidul trebuie sa aiba temperatura de aproximativ 20°C. Daca exista o diferenta de temperatura atunci corelarea se face cu ajutorul tabelelor care se vand separat. Termoalcoolmetrul nu vine cu vas si se poate introduce in orice vas (recomandat PET) si este cu citire directa (nu masoara in unitati de volum).
Se foloseste la determinarea continutului de alcool din bauturile spirtoase - tuica, palinca, horinca, rachiu, vodca etc. Masurarea se efectueaza prin scufundarea aparatului în lichidul respectiv, valoarea continutului de alcool…
BENTONITA BENTSTAR Bentonită activată care, introdusă în vin, asigură o limpezire al acestuia. Recomandăm utilizarea produsului pe vinuri albe și roșii pentru clarificarea și stabilizarea proteinei. CARACTERISTICI GENERALE Bentstar este un lut monomorillonitic de sodiu activat cu caracteristica de a se umfla semnificativ în prezența apei, formând un gel omogen și cremos. Acesta este generat prin controlarea, foarte atentă, a dimensiunii particulelor prăfoase și a agregatelor de deșeuri (nisip) pentru a asigura puritatea cerută de Codex Oenologique International. Bentstar se prezintă într-o stare de pulbere de culoare bej deschis, cu o dimensiune medie optimă a particulelor pentru o dispersie perfectă în apă și umflarea ulterioară. Într-un acid (vin) acționează asupra absorbției electrokinetice, deoarece se combină cu substanțe încărcate negativ și pozitiv (proteinele mustului sau vinului) face ca flacoanele să formeze un depozit compact cu următoarele avantaje: putere mare de a absorbi proteinele; ușoară dispersie; conținut scăzut de substanțe inerte; stocare volum minimizată; absența mirosurilor și aromelor străine; absorbția polifenolilor; eliminarea enzimelor, în special a celor oxidatice. Prin urmare, recomandăm utilizarea produsului pe vinuri albe și roșii pentru clarificarea și stabilizarea proteinei, ce trebuie să aibă loc înainte de inocularea drojdiei sau în timpul fermentației. CONDITII DE UTILIZARE Bentstar se diluează încet în 10-12 părți de apă prin agitare puternică pentru a evita apariția de bulgări. Lăsați soluția să se înmoaie timp de 6 până la 12 ore. Se amestecă și se adaugă volumul ce trebuie tratat. DOZAJ 50-100 g/hl pentru vinurile tinere; 40-60 g/hl pentru vinul deja limpezit; 80-150 g/hl pentru vinuri bogate în culoare, taninuri și drojdii; 50-100 g/hl pentru musturi. COMPOZITIE Lut montmorilonit (bentonită): 80 -100%; Compușii derivați din silice: 0 – 20%. Depozitați într-un loc uscat și răcoros.
BENTONITA BENTSTAR Bentonită activată care, introdusă în vin, asigură o limpezire al acestuia. Recomandăm utilizarea produsului pe vinuri albe și roșii pentru clarificarea și stabilizarea proteinei. CARACTERISTICI GENERALE Bentstar este…
Înbunatațeste calitațile organoleptice ale vinului in mod natural. Scoate in evidenta caracterele specifice soiului si vine cu arome de vanilie, cafea, condimente, cicolata neagra. Se poate folosi cu succes pentru maturarea distilatelor (tuica, palinca) corectand culoarea, mirosul,gustul in mod natural. Doza recomandata 5 g/L. Dozarea pentru vinurile albe si rose 1-3 g/L si vinuri rosii 1-9 g/L. Sunt recomandate pentru maturarea vinurilor in vase altele decat baricuri, chiar si in butoatie de lemn cu doaga epuizata (vechi)
Înbunatațeste calitațile organoleptice ale vinului in mod natural. Scoate in evidenta caracterele specifice soiului si vine cu arome de vanilie, cafea, condimente, cicolata neagra. Se poate folosi cu succes pentru…
Solutia de dioxid de sulf este folosita in vinificatie la conservarea si stabilizarea vinului. Este sub forma unei difuzii de dioxid de sulf in apa, cu concentratia de 6%. Doza maxima recomandata este de 1 litru la 1,000 litri vin. Este imbuteliat in bidoane de 1, 2 si 5 litri.
Solutia de dioxid de sulf este folosita in vinificatie la conservarea si stabilizarea vinului. Este sub forma unei difuzii de dioxid de sulf in apa, cu concentratia de 6%. Doza…
Sulf lichid 18 Liquisulf 1L este un lichid transparent cu o uşoară nuanţă de galben-verzui şi miros uşor de SO2. Produs toxic şi coroziv in cazul folosirii nediluate. Utilizarea metabisulfitului de potasiu reprezintă baza conservării vinurilor. În domeniul oenologiei actuale, indiferent de enormul progres al procesului de elaborare şi îmbunătăţire a igienei recoltei, anhidrida sulfuroasa continua sa fie un aditiv indispensabil în elaborarea vinurilor din momentul vinificării până la ultimile tratamente preventive îmbutelierii. Astfel se poate obţine o bună stabilitate a vinurilor prin utilizarea mai raţională a sulfului. Este de menţionat faptul că proprietăţile pozitive a bioxidului de sulf depăşesc mult pe cele negative, astfel ajungând a fi astăzi un instrument indispensabil în tehnologia elaborării şi conservării vinurilor. Utilizarea LIQUISULF, este soluţia ideală pentru realizarea corectărilor de bioxid de sulf în vase mici precum baricurile. Dozarea sa este mai comodă şi mai exactă decât cu dioxidul de sulf gazos.
Sulf lichid 18 Liquisulf 1L este un lichid transparent cu o uşoară nuanţă de galben-verzui şi miros uşor de SO2. Produs toxic şi coroziv in cazul folosirii nediluate. Utilizarea metabisulfitului…
Se foloseste la determinarea continutului de alcool din bauturile spirtoase – tuica, palinca, horinca, rachiu, vodca etc. Masurarea se efectueaza prin scufundarea aparatului în lichidul respectiv, valoarea continutului de alcool determinându-se prin citirea diviziunii de pe scala alcoolmetrului pâna la care acesta s-a scufundat. Pentru o masurare cât mai exacta, lichidul trebuie sa aiba temperatura de aproximativ 20°C. Daca exista o diferenta de temperatura atunci corelarea se face cu ajutorul tabelelor care se vand separat. Termoalcoolmetrul nu vine cu vas si se poate introduce in orice vas si este cu citire directa (nu masoara in unitati de volum).
Se foloseste la determinarea continutului de alcool din bauturile spirtoase - tuica, palinca, horinca, rachiu, vodca etc. Masurarea se efectueaza prin scufundarea aparatului în lichidul respectiv, valoarea continutului de alcool…
Înbunatațeste calitațile organoleptice ale vinului in mod natural. Scoate in evidenta caracterele specifice soiului si vine cu arome de vanilie, cafea, condimente, cicolata neagra. Se poate folosi cu succes pentru maturarea distilatelor (tuica, palinca) corectand culoarea, mirosul,gustul in mod natural. Doza recomandata 5 g/L. Dozarea pentru vinurile albe si rose 1-3 g/L si vinuri rosii 1-9 g/L. Sunt recomandate pentru maturarea vinurilor in vase altele decat baricuri, chiar si in butoatie de lemn cu doaga epuizata (vechi)
Înbunatațeste calitațile organoleptice ale vinului in mod natural. Scoate in evidenta caracterele specifice soiului si vine cu arome de vanilie, cafea, condimente, cicolata neagra. Se poate folosi cu succes pentru…
SORBATUL NUTRINOVA este un agent antimicrobian, ușor solubil în vin,cu aspect: pulbere sau granulat de culoare alb-cremos. Folosit cu o cantitate redusă de SO2 (30-50 mg/L), sorbatul de potasiu previne refermentarea și alterarea produsă de drojdii. Nu este eficace contra bacteriilor. Atentiune: în cazul unei protecții necorespunzătoare cu SO2, sorbatul de potasiu poate fi degradat de bacteriile din vin , producând arome și mirosuri de muscată.
SORBATUL NUTRINOVA este un agent antimicrobian, ușor solubil în vin,cu aspect: pulbere sau granulat de culoare alb-cremos. Folosit cu o cantitate redusă de SO2 (30-50 mg/L), sorbatul de potasiu previne…
Caracteristici generale: se gaseste sub forma de pudra alba cristalina cu aroma usoara de sulf;- in vinificatie este folosit ca agent antioxidant si antimicrobian.Actiuni: previne pierderea de arome si aspectul de gust amar si erbacee;blocheaza reactiile de oxidare;previne si incetineste dezvoltarea microflorei nedorite- accelereaza extragerea compusilor fenolici si de culoare din pielita boabelor de struguri.Dozare:a) 150 mg/L pentru vinuri rosii (15 g/100L);b) 200 mg/L pentru vinuri albe si rose (20 g/100L);c) 185 mg/l pentru vin spumant de calitate;d) 235 mg/l pentru alte tipuri de vin spumant sau spumos.1g elibereaza approx. 0.56 g de SO2Instructiuni general- se dizolva intr-o cantitate mica de apa, vin sau must si se adauga in produsul care urmeaza a fi tratat.
Caracteristici generale: se gaseste sub forma de pudra alba cristalina cu aroma usoara de sulf;- in vinificatie este folosit ca agent antioxidant si antimicrobian.Actiuni: previne pierderea de arome si aspectul…
Batoanele de sulf se folosesc în industria vinului. Sunt 10 bucăți în pachet. Necesită agățare/ardere cu flacara. Sulf sub formă solidă pentru dezinfectat butoaie.
Batoanele de sulf se folosesc în industria vinului. Sunt 10 bucăți în pachet. Necesită agățare/ardere cu flacara. Sulf sub formă solidă pentru dezinfectat butoaie.
Se foloseste la determinarea continutului de alcool din bauturile spirtoase – tuica, palinca, horinca, rachiu, vodca etc. Masurarea se efectueaza prin scufundarea aparatului în lichidul respectiv, valoarea continutului de alcool determinându-se prin citirea diviziunii de pe scala alcoolmetrului pâna la care acesta s-a scufundat. Pentru o masurare cât mai exacta, lichidul trebuie sa aiba temperatura de aproximativ 20°C. Daca exista o diferenta de temperatura atunci corelarea se face cu ajutorul tabelelor care se vand separat. Termoalcoolmetrul nu vine cu vas si se poate introduce in orice vas si este cu citire directa (nu masoara in unitati de volum).
Se foloseste la determinarea continutului de alcool din bauturile spirtoase - tuica, palinca, horinca, rachiu, vodca etc. Masurarea se efectueaza prin scufundarea aparatului în lichidul respectiv, valoarea continutului de alcool…
Solutia de dioxid de sulf este folosita in vinificatie la conservarea si stabilizarea vinului. Este sub forma unei difuzii de dioxid de sulf in apa, cu concentratia de 6%. Doza maxima recomandata este de 1 litru la 1,000 litri vin. Este imbuteliat in bidoane de 1, 2 si 5 litri.
Solutia de dioxid de sulf este folosita in vinificatie la conservarea si stabilizarea vinului. Este sub forma unei difuzii de dioxid de sulf in apa, cu concentratia de 6%. Doza…
BACTER STOP BCTSTOP este un antioxidant și conservant pentru vin,cu 50% SO2. Conține: metabisulfit de potasiu și tanin. Dozaj 3-10g/hl pt prevenție.15-25 g/hl curativ
BACTER STOP BCTSTOP este un antioxidant și conservant pentru vin,cu 50% SO2. Conține: metabisulfit de potasiu și tanin. Dozaj 3-10g/hl pt prevenție.15-25 g/hl curativ
Solutia de dioxid de sulf este folosita in vinificatie la conservarea si stabilizarea vinului. Este sub forma unei difuzii de dioxid de sulf in apa, cu concentratia de 6%. Doza maxima recomandata este de 1 litru la 1,000 litri vin. Este imbuteliat in bidoane de 1, 2 si 5 litri.
Solutia de dioxid de sulf este folosita in vinificatie la conservarea si stabilizarea vinului. Este sub forma unei difuzii de dioxid de sulf in apa, cu concentratia de 6%. Doza…
Pret/pastila Dozaj: o pastila la 50- 100L (in functie de starea strugurilor si tipul vinului) COMPOZITIE: Metabisulfit de Potasiu; L-asorbic acid; Tannin. CARACTERISTICI: Tannisol este un produs ce se aplica ca tratament sau ca preventie contra oxidarii vinului si a mustului, Remediaza vinurile afectate, casate, cu o eficienta ridicata in ceea ce priveste refermentarea. Tannisol este un produs ce se prezinta sub forma de pudra fiind fabricata printr-o procedura unica. Praful are o culoare alb-bej si prezinta un miros usor de sulf. Produsul Tannsiol se deosebeste prin faptul ca pastreaza vinul limpede, inclusiv cele filtrate. Acest produs se preteaza in principal vinurilor ce au o aciditate scazuta, cu tarie de alcool slaba. Se foloseste ca tratament antioxidant inaintea tratarii vinului cu drojdii. In acest caz praful se va amesteca cu o cantitate mica de must/vin si se va adauga. Pret/ Pastila.
Pret/pastila Dozaj: o pastila la 50- 100L (in functie de starea strugurilor si tipul vinului) COMPOZITIE: Metabisulfit de Potasiu; L-asorbic acid; Tannin. CARACTERISTICI: Tannisol este un produs ce se aplica…
SORBATUL NUTRINOVA este un agent antimicrobian, ușor solubil în vin,cu aspect: pulbere sau granulat de culoare alb-cremos. Folosit cu o cantitate redusă de SO2 (30-50 mg/L), sorbatul de potasiu previne refermentarea și alterarea produsă de drojdii. Nu este eficace contra bacteriilor. Atentiune: în cazul unei protecții necorespunzătoare cu SO2, sorbatul de potasiu poate fi degradat de bacteriile din vin , producând arome și mirosuri de muscată.
SORBATUL NUTRINOVA este un agent antimicrobian, ușor solubil în vin,cu aspect: pulbere sau granulat de culoare alb-cremos. Folosit cu o cantitate redusă de SO2 (30-50 mg/L), sorbatul de potasiu previne…
Pret/ 1 plic Produs previn formarea florii vinului la contactul acestuia cu oxigenul din aer. Este produsul ideal pentru pastrarea vinului în damigene, in vase de lemn si recipiente de mare capacitate. Pastile de ce contin 1,7 % alil-izosulfocianat, specifice pentru recipiente cu capacitate de 200 – 5000 litri. Tableta trebuie asezata pe suprafata vinului, iar recipientul trebuie apoi inchis cu grija. Atentie ! Nu se recomanda utilizarea produsului in recipiente cu o capacitate mai mica de 20 litri. Ambalare: plic x 2 pastile.
Pret/ 1 plic Produs previn formarea florii vinului la contactul acestuia cu oxigenul din aer. Este produsul ideal pentru pastrarea vinului în damigene, in vase de lemn si recipiente de…
Guma gumă arabică în pulbere instant solubilă. Stabigum® Dry joacă o funcție coloidă protectoare, ajută la reducerea apariției gustului, mărind percepția de dulce pe limbă și făcând vinul mai moale și mai rotunjit. Este un instrument util pentru a interveni în vinurile roșii.
Guma gumă arabică în pulbere instant solubilă. Stabigum® Dry joacă o funcție coloidă protectoare, ajută la reducerea apariției gustului, mărind percepția de dulce pe limbă și făcând vinul mai moale…
Refractometrul este folosit la determinarea procentului de zahar din must, ajutand la urmarirea mersului coacerii strugurilor si alegerea momentului oportun pentru cules. Determinarea se face pe baza indicelui de refractie al mustului.
Refractometrul este folosit la determinarea procentului de zahar din must, ajutand la urmarirea mersului coacerii strugurilor si alegerea momentului oportun pentru cules. Determinarea se face pe baza indicelui de refractie…